De algemene werkwijze bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: Intakegesprek
Het intakegesprek van ongeveer 60 minuten is bedoeld om uw hulpvraag en uw huidige voedingspatroon in kaart te brengen. We bespreken uw leef- en eetgewoontes, uw persoonlijke omstandigheden en uw voedingsvoorkeuren. Ook voeren we, indien van toepassing, de lichaamsmeting uit om uw lichaamssamenstelling (o.a. BMI, gewicht, vet- en spiermassa) te bepalen. Uitgaand van uw wensen en behoeften stellen we een persoonlijk plan van aanpak. In de meeste gevallen vraag ik u gedurende enkele dagen eten en drinken bij te houden. Op basis hiervan kan ik uw voedingsvoorkeuren ontdekken en uw eetpatroon evalueren.

Stap 2: Vervolgconsult: voedingsadvies 
Tijdens het eerste vervolgconsult van 30 minuten nemen wij tijd om voedingsadviezen die afgestemd zijn op uw doelstelling en uw eetgewoonten, uitgebreid te bespreken. Vervolgens kijken wij samen naar de eerste mogelijke effectieve en haalbare stappen die u kunt zetten naar uw doel.

Stap 3: Vervolgconsult: evaluatie en vervolgstappen

Tijdens vervolgconsulten, die duren ongeveer 30 minuten, monitoren we uw voortgang en bepalen we de volgende stap. We voeren, indien nodig, de lichaamsanalyse uit en bespreken hoe het in afgelopen weken is gegaan. We vieren successen en zoeken samen naar de oplossingen bij moeilijke situaties. Met praktische tips en persoonlijk advies krijgt u een steuntje in de rug om vervolgstappen mogelijk te maken en uw doel te behalen.


Missie
Mijn missie is om iedereen een passende begeleiding te geven om ervoor te zorgen dat u een goede balans in uw eetpatroon vindt en zich gezonder en fitter voelt. Er bestaat namelijk niet één formule die voor iedereen werkt. Iedereen is uniek en heeft een unieke begeleiding nodig. U hebt een doel en ik bied u mijn kennis, ervaring en steun, zodat u uw doel gaat bereiken.

Wilt u meer weten of direct een afspraak maken? Neem gerust contact met mij op!

De consulten van de BGN-gewichtsconsulent worden door meeste zorgverzekeraars (aanvullend) voor een deel vergoed. Klik hier voor meer informatie

Indien u medische indicatie heeft, vallen dan consulten onder diëtetiek en worden ze gedeeltelijk vergoed vanuit uw basisverzekering.