Mijn werkwijze bestaat uit de volgende stappen:
 

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Indien gewenst, kunt een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Dit is een gezellig en ontspannen gesprek met een kopje koffie of thee van 15 tot 30 minuten om elkaar te leren kenen. We bespreken hierbij wat uw wensen zijn en wat ik voor u kan betekenen. Indien mijn diensten bij u passen en er een wederzijdse klik is, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Het gesprek kan telefonisch, via beeldbellen of op locatie ingepland worden en is vanzelfsprekend gratis en volledig vrijblijvend.

Stap 2: Intakegesprek

Het intakegesprek is bedoeld om uw huidige voedings- en bewegingspatroon in kaart te brengen. We bespreken uw leef- en eetgewoontes, uw persoonlijke omstandigheden en uw voedingsvoorkeuren. Hierbij is het van belang om inzicht te krijgen in uw valkuilen, maar ook in uw sterkte punten. Ook voeren we de lichaamsmeting uit om uw lichaamssamenstelling (o.a. BMI, gewicht, vet- en spiermassa) te bepalen. Uitgaand van uw wensen en behoeften stellen we een persoonlijk plan van aanpak.

Stap 3: Tweede consult

Tijdens het eerste vervolgconsult krijgt u een voedingsadvies op maat gebaseerd op uw hulpvraag, uw eetpatroon en uw voedingsvoorkeuren. De adviezen worden nader toegelicht en op basis hiervan bespreken we de eerste effectieve en haalbare stappen die u kunt zetten naar uw doel.

Stap 3: Vervolgconsult

In het vervolgconsult monitoren we uw voortgang. We voeren de lichaamsanalyse uit en bespreken hoe het in afgelopen weken is gegaan. We vieren successen en zoeken samen naar de oplossingen bij moeilijke situaties. Met praktische tips en persoonlijk advies krijgt u een steuntje in de rug om volgende stappen te zetten.


Missie

Mijn missie is om iedereen een passende begeleiding te geven om ervoor te zorgen dat u een goede balans vindt in uw eetpatroon. Er bestaat namelijk niet één formule die voor iedereen werkt. Iedereen is uniek en heeft een unieke begeleiding nodig. U hebt een doel en ik bied u mijn kennis, ervaring en steun, zodat u uw doel gaat bereiken. Bewustwording van uw eetgedrag, het aanleren van nieuwe gewoonten en vooral het genieten van eten staan centraal gedurende de gehele begeleiding.

  
Meer weten? Neem gerust contact met mij op!

De consulten van de BGN-gewichtsconsulent worden door meeste zorgverzekeraars (aanvullend) voor een groot deel vergoed. Klik hier voor meer informatie