Vergoedingen

Een groot aantal zorgverzekeraars biedt dekking voor voedingsadvies door de BGN-gewichtsconsulent via de aanvullende pakketten. De vergoeding is meestal rond de 100 tot 200 euro per jaar. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars die de consulten van de BGN-gewichtsconsulent vergoeden. Als u op de betreffende zorgverzekeraar klikt, kunt u lezen welke vergoeding er wordt gegeven. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen verzekeringspolis.

  • Als u uw zorgverzekeraar niet terug ziet in onderstaand overzicht, wordt er meestal geen vergoeding gegeven. U kunt dit uiteraard altijd navragen bij uw zorgverzekeraar.
  • De BGN – gewichtsconsulent wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering zonder invloed op uw eigen risico.
  • Er is geen verwijzing van een (huis)arts nodig.

Indien u medische indicatie heeft, vallen dan consulten onder diëtetiek en worden ze (gedeeltelijk) vergoed vanuit uw basisverzekering.

  • Ik heb dit jaar de keuze gemaakt om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Dit betekent dat u betaalt de factuur zelf na de afronding van het consult. Omdat ik erkende diëtist ben die voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen van paramedici, kunt u factuur vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar. De zorgverzekering vergoedt het consult geheel of gedeeltelijk afhankelijk van de polisvoorwaarden.
  • De diëtist wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Dit gaat wel af van het verplicht eigen risico. Het eigen risico is een drempelbedrag dat alle verzekerden vanaf 18 jaar moeten betalen wanneer ze zorgkosten maken die onder de basisverzekering vallen.
  • Om dieetbehandeling zo goed mogelijk af te stemmen op uw medische situatie, vraag ik u een verwijsbrief bij uw (huis)arts aan te vragen.

Het is aangeraden om ook zelf bij de zorgverzekeraar na te gaan voor welke vergoeding u in aanmerking komt.