Sinds mijn opleiding tot levensmiddelentechnoloog is voeding mijn grote passie geworden. Ik besteedde uren in de bibliotheek en zocht voortdurend naar de waarheid achter voedingshypes. Boeken over fysiologie, metabolisme en gedragspsychologie vormden altijd, en nog steeds, mijn bron van inspiratie, kennis en nieuwe inzichten.

Mijn liefde voor voeding en coaching was voor mij de aanleiding om te starten met de opleiding tot gewichtsconsulent. Nadat ik mijn diploma behaald had, heb ik mijn praktijk opgestart in Vreeland (Stichtse Vecht, Utrecht). Als gediplomeerde gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) en werk ik volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Naast dat ik coach en begeleid, volg ik uiteraard regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Om mijn kennis uit te breiden en professioneel verder te groeien, besloot ik drie jaar geleden om de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek te gaan volgen. Tijdens mijn stage heb ik nog meer ervaring en kennis opgedaan over van voeding en ziekten, zoals maag- en darmaandoeningen, voedselallergieën en -intoleranties, diabetes mellitus type 2, hart- en vaatziekten, COPD, obesitas en ondervoeding. Momenteel ben ik druk bezig met mijn afstuderen als diëtist bij de Sportstudio Loenen.

Door de mooie prestaties en positieve ervaringen van mijn cliënten, ben ik inmiddels ervan overtuigd dat gedragsverandering de basis vormt voor een succesvol en blijvend resultaat. Nieuwe gewoontes aanleren helpt niet alleen om af te vallen, maar ook om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en behouden.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Vraag dan een vrijblijvend en gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek aan.

Met gezonde groet,

Anna Nelemans

Opleidingen en Scholingen:

2003 Wo-opleiding (Bachelor) Levensmiddelentechnologie (Tallinn University of Technology, Esland)
2006 Cursus Nutrition and Health (Tallinn Health Care College, Estland)
2017 Mbo-opleiding Gewichtsconsulent (BGN)
2018 Cursus Nutrition and Cancer (Wageningen University & Research)
2019 Cursus Nutrition and Health: Food Risks (Wageningen University & Research)
2019 Cursus Microbiota en Probiotca (Science for Health)
2019 Cursus Lactose en Lactoseintolerance
2021 Cursus Psychologie van Eetgedrag
2021 Cursus Chrono-nutrition (Science for Health)
2023 BGN-Specialisatie Sport en Voeding
2019 – heden: Hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek