Al tijdens mijn universitaire opleiding tot levensmiddelentechnoloog is voeding mijn grote passie. Sindsdien ging ik mij steeds meer verdiepen in fysiologie, metabolisme en gedragspsychologie. Omdat ik mijn kennis over voeding met anderen wilde delen en mensen graag willen helpen met de verandering van hun eetgedrag, heb ik de stap genomen om de opleiding tot gewichtsconsulent te volgen. Nadat ik mijn diploma behaald had, heb ik in Vreeland mijn praktijk Slim Slim opgestart. Vanwege mijn nauw samenwerking met de Sportstudio Loenen ben ik later ook gespecialiseerd in voeding bij (top)sport.

Om mijn kennis over voeding in relatie tot gezondheid en ziekte uit te breiden en professioneel verder te groeien, heb ik de hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek gevolgd. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan als diëtist bij DPS Dieetkunde met maag- en darmaandoeningen, voedselovergevoeligheid (o.a. in het Diakonessenhuis Zeist), revalidatie en geriatrie (in Hilverzorg en Inovum), diabetes, hart- en vaatziekten, COPD, overgewicht en obesitas bij kinderen (in De Kinderkliniek) en volwassenen en ondervoeding. In 2023 heb ik besloten om mijn eigen praktijk uit te breiden tot dieetpraktijk en de bedrijfsnaam Slim Slim te veranderen naar mijn eigen naam.

Als gediplomeerde gewichtsconsulent en sportvoedingsadviseur sta ik ingeschreven bij de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten (BGN). Als erkende diëtist met afgeronde vierjarige opleiding sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP-register) en ben ik tevens aangemeld bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met mij op.

Met gezonde groet,
Anna Nelemans

Bijscholingen:

2006 Cursus Nutrition and Health (Tallinn Health Care College, Estland)
2018 Cursus Nutrition and Cancer (Wageningen University & Research)
2019 Cursus Nutrition and Health: Food Risks (Wageningen University & Research)
2019 Cursus Microbiota en Probiotca (Science for Health)
2019 Cursus Lactose en Lactose-intolerantie
2021 Cursus Psychologie van Eetgedrag
2021 Cursus Chrono-nutrition (Science for Health)
2023 BGN-Specialisatie Sport en Voeding

BGN Logo