Ik heb goed nieuws: diëten werken! Het maakt niet uit wat voor bijzondere naam ze hebben, maar uiteindelijk de basis daarvan is “het minder eten”. Balans wordt vaak verschoven naar bepaalde producten of voedingsstoffen terwijl andere producten wordt uitgesloten. Jij krijgt dan meestal pillen, shakes of uitgeschreven recepten. Prachtig! Jij hoeft ze alleen te volgen en dan val je af.

Maar zullen we even vooruit denken. Wil jij je hele leven recepten uit een boek aan houden of overal een eiwit-shake mee naar toe te nemen? Vind jij het niet vervelend om elke calorie te tellen? Ben jij niet bang dat je door te veel ongezonde keuzes te maken je ziek ka worden? En op het moment dat je daarmee stopt kom jij alweer aan. Wie kent het jo-jo effect niet?

Mooi, slank en vooral fit zijn is prettig, maar het kan veel makkelijker. Door “gewoon” te eten, slimme keuzes te maken en tegen jezelf lief te zijn.

Het algemene advies is simpel: eet gevarieerd en met mate, vergeet niet genoeg water te drinken. Het kan helpen om vooruit te denken. Fouten maken mag ook! Want met elk foutje word jij weer een stukje wijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *