Lichaamsanalyse

Inclusief uitleg en uitgeprinte metingswaarden
15 min per keer; eerste keer 30 min
 
De complete lichaamsanalyse (ofwel Body Composition Analyse) wordt uitgevoerd met behulp van de gecertificeerde Tanita MC-780 weegschaal. De gemeten waarden zijn gebaseerd op betrouwbare en nauwkeurige bio-elektrische impedantietechnologie (BIA). In slechts enkele seconden verkrijgt u een professionele analyse van de lichaamssamenstelling bestaande uit:

  Gewicht (kg)
  Body Mass Index (BMI)
  Lichaamsvet (% en kg)
  Visceraal (inwendig) vet
  Spiermassa (kg)
  Botmassa (kg)
  Total body water (%)
  Metabolische leeftijd
  Basal metabolic rate (kcal)
  Aparte metingen voor elk been, elke arm en de romp

 

Na elke lichaamsanalyse bespreken we samen de resultaten en vergelijken we ze met voorgaande metingen. Meetgegevens worden voor u bij elk weegconsult uitgeprint.
 
prijs: € 12,80
prijs jaarabonnement of 12 weegmomenten: € 128,00 (u bespaart op jaarbasis: € 25,60)

Maak een afspraak

Wat is lichaamsanalyse?

Met behulp van de Body Composition Analyzer wordt een volledige medische segmentale lichaamssamenstellingsanalyse uitgevoerd in minder dan 20 seconden. Het apparaat voert metingen uit over het hele lichaam, maar het is ook mogelijk om slechts bepaalde lichaamsdelen te meten, zoals armen en benen.

Er wordt een niet voelbaar en ongevaarlijk zwakstroomsignaal door het lichaam gestuurd. Lichaamsvet biedt een hoge weerstand aan zo’n elektrisch signaal, terwijl lichaamsvocht in vlees- en spiermassa het signaal gemakkelijk geleidt.

Vooraf worden lichaamslengte en leeftijd ingegeven. De gemeten weerstand wordt samen met de persoonlijke gegevens in een formule bewerkt.