Lichaamsanalyse

Inclusief uitleg en uitgeprinte metingswaarden
15 min per keer; eerste keer 30 min
 
De complete lichaamsanalyse (ofwel Body Composition Analyse) wordt uitgevoerd met behulp van de gecertificeerde Tanita MC-780 weegschaal. De gemeten waarden zijn gebaseerd op betrouwbare en nauwkeurige bio-elektrische impedantietechnologie (BIA). In slechts enkele seconden verkrijgt u een professionele analyse van de lichaamssamenstelling bestaande uit:

  Gewicht (kg)
  Body Mass Index (BMI)
  Lichaamsvet (% en kg)
  Visceraal (inwendig) vet
  Spiermassa (kg)
  Botmassa (kg)
  Total body water (%)
  Metabolische leeftijd
  Basal metabolic rate (kcal)
  Aparte metingen voor elk been, elke arm en de romp

 

Na elke lichaamsanalyse bespreken we samen de resultaten en vergelijken we ze met voorgaande metingen. Meetgegevens worden voor u bij elk weegconsult uitgeprint.
 
prijs: € 17,00
prijs duo consult: € 15,00 per persoon
prijs jaarabonnement of 12 weegmomenten: € 170,00 (u bespaart op jaarbasis: € 34,00)
 
Maak een afspraak


Wat is lichaamsanalyse?

Met behulp van de Body Composition Analyzer wordt een volledige medische segmentale lichaamssamenstellingsanalyse uitgevoerd in minder dan 20 seconden. Het apparaat voert metingen uit over het hele lichaam. Er wordt een niet voelbaar en ongevaarlijk zwakstroomsignaal door het lichaam gestuurd. Lichaamsvet biedt een hoge weerstand aan zo’n elektrisch signaal, terwijl lichaamsvocht in vlees- en spiermassa het signaal gemakkelijk geleidt.

Vooraf worden lichaamslengte en leeftijd ingegeven. De gemeten weerstand wordt samen met de persoonlijke gegevens in een formule bewerkt.
 

Richtlijnen voor de meest nauwkeurige meting

Uw lichaamssamenstelling verandert van nature als gevolg van factoren zoals eten, drinken, zweten en naar de wc gaan. Volg deze richtlijnen om de mogelijke schommelingen te minimaliseren en de werkelijke veranderingen in uw lichaamssamenstelling in de loop van de tijd beter te beoordelen:

Vermijd het om direct na het sporten een meting te doen. Lichaamsbeweging beïnvloedt uw lichaam op een aantal manieren, dit kan leiden tot inconsistente resultaten.
Meet 2 uur na een maaltijd. Tevens beïnvloeden grote hoeveelheden cafeïne of alcohol de vochthuishouding van het lichaam en zullen een negatieve invloed hebben op de nauwkeurigheid van de resultaten.
Ga altijd met blote voeten op de weegschaal staan, omdat de elektroden huidcontact nodig hebben.
Maak uw zakken leeg (vooral elektrische apparaten zoals telefoons, smartwatches en GPS-apparaten).

Bron: Tanita/ Hoe het beste te gebruiken?