Afvallen
Kleine veranderingen, grote gevolgen

Wilt u afvallen zonder vast traject te volgen? Dan kunt u starten met een intakegesprek gevolgd door het tweede consult en vervolgconsulten. Bewustwording van uw eetgewoonten met het doel om ongezonde gewoonten te doorbreken en te veranderen staat gedurende de hele begeleiding centraal.
  

Intakegesprek

60 min
 
Tijdens het intakegesprek probeer ik een beeld krijgen over uw situatie, zoals uw voedingsgewoonten en -voorkeuren, beweegpatroon, medicatie en mogelijke onderliggende oorzaken van uw gewichtstoename. We kijken waar uw belangen en behoeften liggen en waar u steun nodig hebt. Vervolgens worden er metingen verricht met een Tanita-weegschaal. Ik leg u uit wat de metingswaarden betekenen en wat de aanbevelingen zijn. Uiteindelijk maken we samen een plan van aanpak dat bij uw wensen en uw persoonlijke situatie aansluit. Aan het eind van consult krijgt u van mij een voedingsdagboek. Ik vraag u 7 dagen uw eetpatroon bij te houden om meer inzicht te krijgen in uw voedingsinname en -keuzes.
 
prijs: € 60,00
 
Maak een afspraak


Tweede consult

45 min
 
Tijdens het tweede consult bespreken we de voedingsadviezen, die opgesteld worden aan de hand van het door u ingevulde voedingsdagboek. De adviezen worden nader toegelicht en naar uw wens aangepast. Op basis hiervan bespreken we de eerste haalbare stappen die u kunt zetten naar uw doel. Kleine maar effectieve veranderingen zorgen ervoor dat u uw nieuwe eetpatroon een gewoonte wordt. Door praktische tips kunt u deze eerste aanpassingen zonder moeite realiseren. Aan het eind van het consult maken we een afspraak voor een vervolgconsult.
 
prijs: € 42,00


Vervolgconsult

30 min
 
Tijdens vervolgconsulten voeren de metingen uit en bespreken hoe het is gegaan in de afgelopen periode. We omarmen successen en zoeken samen naar de oplossingen bij lastige situaties. Dat het niet perfect gaat, hoort erbij. Het is namelijk een leerproces over hoe uw lichaam werkt en een zoektocht naar balans en de handvatten die u kunt gebruiken om uw doel te bereiken. De veranderingen moeten goed aanvoelen en volledig bij u passen, zodat u een optimaal voedingspatroon zonder beperkingen kunt ontwikkelen, uw gewicht op een gezonde en duurzame manier kunt verliezen en het gewenste gewicht op de lange termijn kunt behouden. Elk vervolgconsult maken we een nieuwe stap naar uw nieuwe gedrag en uw doel. De frequentie en het aantal consulten bepaalt u zelf.
 
prijs: € 28,50


Check out – vervolgconsult

30 min
 
“Het is gelukt! Mijn doel is bereikt en ik heb voldoende kennis en handvatten gekregen om verder zelf door te gaan!” Wat word ik blij als mijn klanten dit zeggen. We voeren de laatste meting uit, we benoemen wat u bereikt hebt om uw successen vast te leggen en ik maak voor u een grafiek met alle weegmomenten. We bespreken nog even kort hoe u met terugval kunt omgaan. En ik weet zeker, u kunt het verder zelf! Het tarief van check-out consult komt overeen met dat van vervolgconsult.
 
prijs: € 28,50


Stock achter de deur – vervolgconsult

30 min
 
De meeste klanten vinden fijn om na een halfjaar of een jaar na afloop van de begeleiding af te spreken om te kijken hoe het gaat. We voeren hierbij lichaamsanalyse uit en praten bij hoe het gegaan is in de afgelopen maanden. Het kan zijn dat uw persoonlijke situatie veranderd is en u samen wilt sparren over wat mogelijk is om op de goede weg te blijven. Of u wilt periodiek blijven wegen en eventueel vragen stellen. Plan dan gerust een vervolgafspraak in.
 
prijs: € 28,50


Meer weten? Neem gerust contact met mij op of kom langs om kennis te maken. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos.

De consulten van de BGN-gewichtsconsulent worden door meeste zorgverzekeraars (aanvullend) voor een groot deel vergoed. Klik hier voor meer informatie